KSV Rumbeke 6 - 1 KVK Avelgem

Wedstrijd Beloften op vrijdag 1 september 2023 om 20:00

Verslag wedstrijd

Vrijdag 1 september 2023, de eerste schooldag, was er de start van de competitie van het nieuwe voetbalseizoen 2023-2024. De beloften mochten KVK Avelgem ontvangen op het Rumbeekse Sportpark.

De jonkies van trainer Steve Mollij mochten deze avond hun kunsten tonen om te kijken als ze klaar zijn voor het nieuwe seizoen. De start ging iets wat moeizaam waardoor Avelgem snel actief en hevig kon starten. KSVR werd daardoor iets wat terug gedrongen, maar voor onze jonkies was het zoeken en aftasten. Waren het de zenuwen die parten speelden of niet, wie zal het zeggen. Gelukkig konden we na een aantal minuten de draad oppikken en geleidelijk aan iets meer in de wedstrijd komen. In minuut 11 troffen we de dwarsligger. Avelgem kon in minuut 37 de score openen (0-1). KSVR liet zich niet van hun toneelstuk blazen en gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Het harde werken werd beloond. Een prachtige actie van onze boys konden we verzilveren op slag van rust via J. Maes. We gingen de rust in met een 1-1 op het scorebord.

Na de rust zagen we iets meer gretiger KSVR op het veld. KSVR stond met een goed gevoel op het veld. Onze boys konden snel de tegenstander in de tang houden en als de bliksem kregen we mooi en snel voetbal te zien op de grasmat. Toch bleven we op onze honger zitten tot in minuut 61 wanneer E. Staelens met een sublieme kopbal via een hoekschop het leer tegen de netten kon koppen (2-1). Luttele minuten later kon J. Maes het leer lekker diep spelen en werd M. Callebert het laantje in gestuurd. Zonder aarzelen kon M. Callebert de score verder uitdiepen het leer heerlijk in het mandje droppen (3-1). Avelgem probeerde aanstalte te maken maar tevergeefs onze defensie en goalie bleven attent en konder ieder bal onderscheppen. In minuut 72 dook ons Milyantje terug op en huppe de 4-1 kon hij heerlijk tegen de touwen vlammen. Avelgem wist niet meer wat ze zagen, maar ze gaven niet op. Onze goalie moest zich nog een keer goed plat leggen, maar wees gerust hij had alles onder controle. Hup hup hup zei Joppe en vlam de 5-1 lag prachtig te blinken in het mandje. Vier minuten later werd J. Desaranno heerlijk bediend en met een sneltrein ging hij ervan door. Koelbloedig kon J. Desaranno o zo heerlijk de eindcijfers tegen de netten vlammen (6-1).

Wauw, wat een opener van de competitie voor onze jonge beloften. Proficiat boys voor jullie inzet. Volgende week vrijdag 8-09 om 19u30 gaan we richting KSC Oostrozebeke.